Gyermekfogászat és fogszabályozás

A fogszabályzó rendszeres tisztítása fontos feladat!

Aki fogszabályzót visel, annak érdemes a tisztítására és rendszeres ápolására is  több figyelmet fordítani.  Bemutatjuk, hogyan kell helyesen tisztítani a fogszabályzót.

Már az elején érdemes több féle szájápoló terméket megvásárolni a szaküzletben, mert a fogszabályzó gondosabb ápolást és tisztítást igényel. Erre a célra megfelelnek a különböző szájzuhany, fogselyem és speciális fogkefe termékek is.

Ha fogszabályzót viselünk leginkább a fogak és a fogíny valamint a fogközök közötti rész tisztítására érdemes jobban figyelni. A fogkeféből is érdemes speciális erre a célra kialakított fajtát megvenni és ezeket gyakran kell cserélni.Sajnos a fogszabályzót így sem lehet tökéletesen kitisztítani, így érdemes egy fogorvost felkeresni kb. 3 havonta és egy professzionális tisztítást kérni.

Az ételeknél sem mindegy milyet fogyasztunk, hiszen egy fogszabályzóba beleragadt étel nem túl szép látvány, és fertőzés veszélyt is jelent.A sütemények, csokoládék és édességek is veszélyt jelentenek, mert ezek növelik a fogszuvasodást, mivel ezek is beleragadnak a fogszabályzóba.

A kivehető fogszabályzót könnyebb tisztán tartani, ezt vegyük ki minden este és fogkefével, fogkrémmel vagy speciális fogszabályzó tisztító folyadékkal, jó alaposan tisztítsuk meg.

Érdemes még a fogorvos véleményét és tanácsát kikérni, hogy az adott fogszabályzót mivel érdemes tisztán tartani.

SGS Implantátum

Dental Palace

Esztétikai kezelések

Páciens vélemények

Rico Domonkos
2012. július 26.

A mai napon felhasználtuk a nyereményünket a Dentalpalace-ban. Rendkívül jól felszerelt, modern rendelő. Kifogástalan modorú, kedves, szakszerű személyzet, figyelmes kiszolgálás. A gyerekek is nagyon örültek az ajándékcsomagnak! :) Köszönünk mindent Dentalpalace! :)

További páciens vélemények...