Fogimplantátumok

A csavar implantátumok a legelterjedtebbek, de esetenként más formájú, alakú implantátumot is használunk. Az implantáció folyamata három fázisra osztható:

Szájsebészeti fázis

Általában helyi érzéstelenítésben történik. Az implantáció területéről lefejtjük az ínyszövetet, feltárjuk a csontot. Speciális fúrókkal elkezdjük a csontban kialakítani az implantátum helyét. Először egy kisebb, vékonyabb fúróval megadjuk a behelyezés irányát és mélységét. Majd további fúrókkal pontosan kialakítjuk az implantátumnak megfelelő üreg szélességét és alakját. Az implantátum fajtájától függően még egy menetvágó műveletet is kell végeznünk. Egyes implantátumok önvágó csavarmenettel rendelkeznek, ezért ezeknél ez a folyamat kimarad. Végül behelyezzük a csavarimplantátumot, és vissza varjuk a lefejtett ínyszövetet. A varratokat egy hét múlva eltávolítjuk, ezalatt begyógyulnak a vágásnyomok. A behelyezett implantátum pontosan illeszkedjen a csontüregbe - csak ebben az esetben fog szilárdan rögzülni.
 

Gyógyulási fázis

A gyógyulási fázis után az implantátum feletti ínyszövetet egy speciális kerek műszerrel vagy lézersugárral levágjuk, és az implantátumba egy gyári felépítményt csavarozunk be. A felépítmény olyan alakú, hogy könnyen lehet rá készíteni bármilyen pótlást. Egy fog hiánya esetén csak ezt a fogat pótoljuk egy előzőleg az implantátumra csavart felépítményre.
 
Megfelelő számú implantátumra egy, az összes fogat pótló híd is készíthető. A szükséges implantátumok száma egyén- és csontfüggő. Kisebb foghiányoknál hidakkal pótoljuk a hiányzó fogakat. Amikor az összes fog hiányzik, akkor az implantátumokat felhasználjuk a teljes kivehető fogpótlás jobb rögzítésére. Ilyenkor a fogpótlás nem mozog, ideiglenesen rögzül az implantátumokon, mintegy "bepattan" a helyére. 
 

 

Fontos tudnivalók

Az implantációs fogpótlás elkészítése előtt a fogazat teljes gyógykezelése, a szájhigiénia helyreállítása, az íny egészséges állapotba hozása szükséges. Az implantációhoz szükséges a páciens megfelelő együttműködése, a tökéletes fogtisztítás. Az implantációhoz megfelelő csontmennyiség szükséges.

Az implantációs műtét sem fájdalom, sem egyéb tekintetben nem jelent nagyobb megterhelést, mint más átlagos fogászati beavatkozások. Nagyfokú foghiány esetében is a kivehető fogpótlások helyett fix hidak készítésére ad lehetőséget, de időigényes eljárás.

SGS Implantátum

Dental Palace

Esztétikai kezelések

Páciens vélemények

Rico Domonkos
2012. július 26.

A mai napon felhasználtuk a nyereményünket a Dentalpalace-ban. Rendkívül jól felszerelt, modern rendelő. Kifogástalan modorú, kedves, szakszerű személyzet, figyelmes kiszolgálás. A gyerekek is nagyon örültek az ajándékcsomagnak! :) Köszönünk mindent Dentalpalace! :)

További páciens vélemények...